START    KONTAKT    VÅRA KATTER    KATTUNGAR    FJÄLLTOPPAR    FODERVÄRD     SHOW    RAGDOLL    BIBLIOTEK

 
 

S*Fjälltoppens Ragdolls

Vår Famil består av mig, Carin  och sonen Vincent och min sambo Roger.     Jag har jag även fyra utflyga barn.

Vi bor i Umeå i en liten by som heter Brattby, i västra delen av Umeå, Västerbotten. jag jobbar deltid (vaken natt) som Undersköterska på ett äldreboende och trivs mycket bra. Resterande tid lägger jag på katterna, familjen, hem & hus.

Våra katter är innekatter men har snart tillgång till utevistelse i kattgård , om de vill, samt några av våra honor bor hos fodervärdar i mycket trevliga familjer då jag inte vill ha allt för många katter här hemma. Jag är noga med att endast använda rastypiska katter med bra temperament i aveln, och vi hälsotestar naturligtvis katterna

Jag köpte min första Ragdoll hona 1999 från S*Krickelins och hon lever dock inte idag men står mig varmt om hjärtat ännu. Stamnamnet S*Fjälltoppen´s fick vi registrerat den 2001-01-23. Jag är medlem i Björkstadskatten (BJK) och Ragdollklubben Vårt katteri är godkänt av miljö och hälsovårds nämnden §16 i djurskyddslagen för verksamhet med uppfödning.

Att få vara med när kattungarna föds och sen följa dem dag för dag tills det är dags för dem att lämna boet och flytta till nya familjer är en härlig upplevelse som är svår att beskriva med ord. Några kullar om året brukar det bli och någon/några kattutställningar.

Så här går köpet till:
Är du intresserad av en katt från oss tar du kontakt med oss helst via mejl. Där berättar du om dig själv och din eventuella familj, hur ni lever och bor. När kattungarna är tillräckligt gamla för besök, ca 6 veckor, är ni hjärtligt välkomna hit för att träffa oss och katterna. Val av kattunge gör vi tillsammans utifrån era önskemål om kön, färg, personlighet etc och vilken av kattungarna som jag tror skulle passa er. När valet av kattunge är gjort kan ni välja att lägga en handpenning, till en kostnad av 2000 kr. Då är kattungen reserverad till er och ett tingningsavtal skrivs. Dessa 2000 kr dras av från försäljningspriset men återbetalas inte om ni ångrar er.

När kattungarna är 12 veckor gamla och har genomgått veterinärbesök så är de redo att flytta till sina nya hem. Vid hämtningen så behöver ni ta med en transportbur som katten ska åka i på vägen hem. I samband med hämtningen eller strax innan betalas resterande del av köpesumman och vi skriver ett överlåtelseavtal. Ni får även med kattungens stamtavla utförd av Sverak, veterinärbesiktningsintyg, vaccinationsintyg, intyg på id-märkning, och kattungepaket Jag hoppas och tror att ni kommer att få oerhört stor glädje av ett liv tillsammans med er nya familjemedlem!

Vid försäljning av katter följer vi SVERAKs regler. Katten är vid leverans:
• Minst 12 veckor gammal
• Vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva
• ID-märkt med chip
• Veterinärbesiktigad (intyget är max 7 dagar gammalt)
• Stambokförd i SVERAK
• Försäkrad i Agria (som kan tas över)
• Doldafel försäkrad i 3 år
• Samt livslång support ang. katten
 

Carin Nilsson

Adress:
Umeå-Brattby 83
90593 Umeå

Telefon:
+46) 70-637 51 57

E-mail:
fjalltoppen@hotmail.com

 
     

Design and layout by Caroline WebDesign 2017